Sidor

torsdag 11 december 2014

Sunes jul

Hej på er!
Här kommer en länk till det första avsnittet av Sunes jul.
Titta gärna på fler avsnitt och försök att återberätta det ni sett. Skriv i häftet ni fick av mig.

Sunes jul avsnitt 1
Sunes jul alla avsnitt


Idag fick ni skriva själva på lektionen och sedan skrev vi tillsammans.

Här kommer texten som vi skrev tillsammans idag om det första avsnittet!

Familjen Andersson ska ta julkort. Familjen består av mamma Karin, pappa Rudolf och barnen Anna, Sune och Håkan. Sune tycker att han är det viktigaste barnet i familjen. Sune är en tjejtjusar som dagdrömmer om flickan han är kär i. Flickan heter Sophie. Håkan, Sunes lillebror, bråkar alltid med Sune. Sune kallar sin lillebror för Håkan bråkan. Håkan bukar knycka Sunes leksaker. Anna tycker om en ny kille varje dag. Igår tyckte hon om Carl och idag tycker hon om Alex. 

Mamma Karin är slarvig. Det är inte ordning och reda i hennes kök. Hon tycker inte om att städa. Karin är inte glad idag eftersom pojkarna springer omkring och bråkar om en leksa och Anna sitter på/i sitt rum och tänker på killar. 

Pappa Rudolf står i vardagsrummet och kallpratar med fotografen medan mamma Karin hämtar barnen. Mamma Karin tar med sig barnen till vardagsrummet så att familjen kan fotograferas. Men, familjen står inte still! Kortet blir dåligt. Fotografen tar flera kort, men alla blir dåliga. Fotografen tar betalt per timme och familjen Andersson får en dyr räkning. 

När fotografen har gått hem, sätter sig familjen i soffan. Mamma Karin tänder det första ljuset i adventsljusstaken och pappa Rudolf börjar sjunga Stilla natt. Då börjar det brinna i pappa Rudolfs byxor. Mamma Karin springer efter pappa Rudolf och släcker elden.




Lyssna på inspelningen och  läs texten högt. Spela gärna in dig själv och lyssna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar