Sidor

fredag 8 november 2013

Dagens lektion och läxa till tisdag 12/11 - Dansband

Idag har vi pratat om och lyssnat på dansbandsmusik. Det  är typiskt svenskt, skulle man kunna säga. Vi lyssnade på det värmländska dansbandet Sven-Ingvars låt Två mörka ögon. Texten hittar ni i Samspråk 2 sid 144.



Om ni vill gå och lyssna på dansbandsmusik, så brukar det vara så kallad pardans ungefär två gånger i månaden i Forshaga Folkets hus. I morgon lördag är det dans till Bert-Idoffs. Du kan läsa mer om det dansbandet på Folkets hus hemsida.

Förutom att ha lyssnat på texten har vi gjort övningarna 10-13 på sidan 145. I övning 12 ska du skriva en berättelse, sångtext eller dikt där du använder följande adjektiv:
mörka
vackra
varma
underbar

Vi jobbade även med att skapa sammansatta ord i övningsboken, övning 5 och 6  sid 60-61. Dessutom gjorde vi övning 7, som var  att namnge instrument.

Läxa till tisdag: Välj en sång som du tycker är bra (på svenska). Du ska berätta för klassen varför du tycker om sången. Du ska också berätta vem/vilka som sjunger, vilka instrument som hörs och vad texten handlar om. Försök att hitta sången på Youtube eller ta med en skiva så att du kan spela sången för gruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar