Sidor

fredag 15 november 2013

Fredag 15/11 och LÄXA till tisdag - Demokrati

Vi började dagen med att prata om filmen som vi såg i tisdags : Maria Larssons eviga ögonblick. Det var roligt att ni tyckte att det var en bra film. Den beskrev på ett bra sätt hur det var att leva i Sverige i början på 1900-talet. Filmen finns att låna på biblioteket om du missade filmen på lektionen.

Sedan tittade vi på filmen Mitt Sverige: Demokrati och svarade på några frågor på innehållet. Vi fick se lite hur riksdagen ser ut och vad en riksdagsledamot jobbar med. Vi fortsatte med att lyssna på och läsa texten Demokrati i Samspråk (146-147)  och göra övningar i text- och övningsbok. (14-15 i textbok,  8 i övn.bok)

Vi jobbade också med ett arbetsblad om texten demokrati.

LÄXA till tisdag är att skriva en insändare eller ett brev.

På filmen Mitt Sverige: Demokrati pratar Alice Bah om att man kan förändra något i sitt närområde genom att påverka de som bestämmer.

Bestäm någonting som du vill försöka förända. Var vänder man sig? Skriv en tidningsinsändare eller ett brev till myndigheterna och klaga på något som ni tycker fungerar dåligt. (en dålig lekplats, en mörk gångväg, dålig undervisning på SFI, dåligt bemötande av myndigheter osv.) 

Lämna in läxan på tisdag. 

Seytun berättade om en låt som hon lyssnat på, och vi tittade på youtube. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar